Gerrie Elfrink legt trap naar zuidelijke binnenstad

by AMS97531A123 | 31 december 2014 15:57

Gerrie Elfrink, wethouder zuidelijke binnenstad, heeft 17 december op het Kerkplein de laatste trede van de trap gelegd die de zuidelijke binnenstad verbindt met de binnenstad. In plaats van de scheidsmuur ligt er nu een logische loopverbinding vanuit de Bakkerstraat naar de Rodenburgstraat en de Rijn.

(foto: PRT sc Arnhem.nl)

Aannemer Dusseldorp heeft aan de zuidkant van het Kerkplein twee trappen aangelegd, waarvan één nabij de Eusebiuskerk. Aan de andere trap, tussen Rodenburgstraat en Bakkerstraat, legde wethouder Gerrie Elfrink de laatste hand. Nadat de laatste tree was gelegd, maakten medewerkers van Dusseldorp het bestratingswerk rond de trap af.

Muur weg

Aan de zuidkant van het Kerkplein stond een muur als afscheiding tussen de binnenstad en het gebied ten zuiden daarvan. De muur is op twee plaatsen afgebroken om plaats te maken voor brede trappen, met dicht op elkaar liggende treden zodat je er gemakkelijk op en af loopt.

 

Symbool

De gemeente Arnhem wil de zuidelijke binnenstad verbinden met de binnenstad. De trap vormt een feitelijke en symbolische schakel. Met de aanleg van de trappen loopt de binnenstad nu ook echt door tot de Rijn. De openbare ruimte in de zuidelijke binnenstad wordt geleidelijk aan opgeknapt en het gebied wordt stap voor stap verder ingericht. In 2015 wordt veel daarvan zichtbaar: de bouw van Paradijs, de aanleg van het nieuwe parkeerterrein Trans, de herinrichting van de Markt tot parkeervrij marktplein en de doorsteek naar de Rijn langs het nieuwe provinciale kantoorgebouw dat vier oudere gebouwen gaat vervangen.

Bron: Arnhem.nl [1]

Endnotes:
  1. Arnhem.nl : http://www.arnhem.nl/Wonen_en_leven/Projecten/Binnenstad_zuid/Gerrie_Elfrink_legt_trap_naar_zuidelijke_binnenstad

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2014/12/31/gerrie-elfrink-legt-trap-naar-zuidelijke-binnenstad/