Organisatoren ‘MarketGarden70’ winnen Made in Arnhem Bokaal

by AMS97531A123 | 14 januari 2015 12:57

“Dankzij hun inzet blijft regionale oorlogsgeschiedenis voelbaar en vindbaar”. De stichtingen Airborne Herdenkingen en Liberation Route Europe hebben gezamenlijk de Made in Arnhem Bokaal 2014 gewonnen.

(foto: print screen Arnhem.nl)

Vooral dankzij hun inspanningen trok de regio Arnhem vorig jaar zeker een kwart miljoen mensen die kwamen herdenken dat 70 jaar geleden Operation Market Garden en de daarbij behorende Slag om Arnhem plaatsvonden. Wethouder Hans Giesing maakte de winnaars zondag bekend in een vol Posttheater. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Gelderlander Nieuwsquiz. Om voor de publieksprijs in aanmerking te komen dient men een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk klimaat in Arnhem alsmede aan de bovenregionale promotie van de stad.

“Ton Hover van Stichting Airborne Herdenkingen en Victoria van Krieken van Liberation Route Europe zorgen ervoor dat de regionale oorlogsgeschiedenis voelbaar en vindbaar blijft”, stelt de jury. “De herdenking van 70 jaar Slag om Arnhem in september 2014 is onvergetelijk te noemen.” Voor de negende editie deelden de zes juryleden in totaal zes nominaties uit, waarna het publiek via telefoon en internet op zijn of haar favoriet kon stemmen, vermeldt het juryrapport verder.

 

Bovenregionale promotie

Om voor de Made in Arnhem Bokaal in aanmerking te komen, moeten organisaties in ieder geval voldoen aan de criteria ‘groen, creatief en (Arnhemse) zakelijkheid’. Daarnaast dienen zij bij te dragen aan het maatschap¬pelijk klimaat in Arnhem en moeten zij zorgdragen voor bovenregionale promotie van de stad. De jury bestond dit jaar naast Giesing (voorzitter), Henk Ramautar (Arnhem Ambassadeurs), Robert Wittenberg (Dudok en culturele huiskamer Arnhem), Bart van Meer (voorzitter ondernemersvereniging OKA), John Bruinsma (redactiechef Arnhem De Gelderlander) en Jurriaan de Mol (directeur Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen).

Andere genomineerden en eerdere winnaars

De overige genomineerden van de Made in Arnhem Bokaal 2014 waren het Posttheater, het Sprookjesfestival, boekhandel ’t Colofon, ontwerpster Pauline van Dongen en Rozet. Eerdere winnaars van de Made in Arnhem Bokaal waren Marco Borsato (2006), Piet van Leeuwen† (2007), Loesje (2008), Ome Joops Tour (2009), Het Gelders Orkest (2010), Robert Wittenberg (2011), Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (2012) en Koninklijke Burgers’ Zoo (2013).

Bron: Arnhem.nl

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/01/14/organisatoren-marketgarden70-winnen-made-in-arnhem-bokaal/