Çetintaş (SP) en Güven (D66) voor betaald avondparkeren

by AMS97531A123 | 27 januari 2015 11:13

De raadsleden Çetintaş (SP) en Güven (D66) stemden maandagavond tegen een motie van de VVD[1] om betaald avondparkeren tijdelijk stop te zetten. De fracties van beide Turkse raadsleden stemden unaniem tegen deze motie waardoor er geen meerderheid werd behaald en het betaald avondparkeren bleef zoals het was.

Bülbül & Kürşat Bal tegen avondparkeren
Bülbül (PvdA) en Kürşat Bal (Verenigd Arnhem) waren juist tegen het voortzetten van betaald avondparkeren in de binnenstad van Arnhem. De PvdA en Verenigd Arnhem waren mede-indieners van de motie van de VVD om betaald avondparkeren tijdelijk stop te zetten.

(advertentie)
Ozkara osinga

Opvallend was ook vooral het stemgedrag van Ibrahim Güven van D66. Güven is zelf in het dagelijks leven ondernemer en lid van verschillende ondernemersnetwerken.

Kürşat Bal verklaarde maandagavond in de gemeenteraad het volgende hierover: ‘Niet alleen Horeca en ondernemers hebben er last van, maar ook wij (politiek) ondervinden nadeel. Veel aanwezigen tijdens commissievergaderingen hebben mij erop gewezen dat ook zij moeten betalen (parkeergeld) voor deze vergaderingen. Het is een ongastvrije maatregel voor de burgers. Deze maatregel maakt het alleen maar erger.’

Turkse ondernemers in de binnenstad van Arnhem en de Steenstraat maakten eerder ook al duidelijk dat zij niets zagen in de nieuwe verordening en meteen al last hadden van omzetverlies.

€  2,85 per uur
In de huidige situatie moet men na 18.00 (tot 23.00) uur € 2,85 per uur betalen om op straat te parkeren in Arnhem. Parkeren in drie gemeentelijke parkeergarages is daarentegen wel aangepast naar € 0,50 per uur.

Endnotes:
  1. motie van de VVD: http://haberarnhem.nl/motie-tegen-betaald-avondparkeren-krijgt-geen-meerderheid/

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/01/27/cetintas-sp-en-guven-d66-voor-betaald-avondparkeren/