Koningsdag Arnhem 2015

by AMS97531A123 | 23 april 2015 11:39

Arnhem viert Koningsdag op zondag 26 april en maandag 27 april 2015. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Samen met de verschillende organisatoren wil de gemeente er ook dit jaar een fantastisch evenement van maken.

Arnhem kleurt oranje!
Kom gezellig naar Arnhem op 26 & 27 april en geniet van alle festiviteiten die georganiseerd worden in de binnenstad! Koningsdag Arnhem staat bekend als een van de grootste en meest kleurrijke feesten in Nederland; de nationale feestdag waarop het feesten letterlijk centraal staat. Arnhem kleurt, net als de rest van Nederland, elk jaar op Koningsdag helemaal oranje.
Bekijk het programma en download de Time Table App op www.koningsdag-arnhem.nl

Advocaat in de buurt
Ozkara osinga

NIX18
Onder de 18 geen alcohol, dus neem je ID mee. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal dan bij één van de stempelposten op Stationsplein, Markt, Willemsplein, Velperplein & Station Velperpoort een stempel voor de hele binnenstad.

Glasverbod in centrum
Het meenemen en achterlaten van glazen door bezoekers zorgt voor veel overlast. Daarom heeft de gemeente voor de hele binnenstad een glasverbod ingesteld. Er mag alleen uit plastic bekertjes gedronken worden. Flessen worden ingenomen en in de glascontainers gegooid. Frisdrank in blik is wel toegestaan, maar alcohol in blik uiteraard niet. In verband met veiligheid zijn ook meegebrachte thuistaps niet toegestaan!

Fietsstalverbod
Om straten vrij te houden voor hulpdiensten heeft de gemeente voor de Korenmarkt en omgeving een fietsstalverbod ingesteld. Op meerdere tekstschermen wordt aangekondigd dat verkeerd gestalde fietsen worden verwijderd. Op deze tekstschermen komen ook mededelingen voor het publiek als “Korenmarkt te vol” of “Geen ingang”.

Koningsmarkt 27 april Kerkplein
Ook dit jaar organiseert de Stichting Viering Nationale Feest- en Gedenkdagen in Arnhem weer een Koningsmarkt. De Koningsmarkt is op 27 april en vindt plaats op het Kerkplein. Particulieren kunnen overtollige huisraad, snuisterijen en kleding op het Kerkplein verkopen. De Koningsmarkt is niet bedoeld voor handelaren. Wilt u een kraam huren? Kijk dan voor meer informatie op de site van Stichting Viering Nationale Feest en Gedenkdagen in Arnhem.
Let op! Op het Kerkplein is die dag geen kindermarkt!

Ondernemers
U kunt helaas geen vergunning meer aanvragen voor het organiseren van een evenement op 26 en/of 27 april a.s. Heeft u vragen over de vergunning? Kijk dan op onze site bij Evenementenvergunning of neem contact op via koningsdag@arnhem.nl of bel 0900 – 1809.

Bron: Arnhem.nl

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/04/23/koningsdag-arnhem-2015/