Verenigd Arnhem werkt aan een duurzame en vreedzame samenleving

by AMS97531A123 | 2 mei 2015 10:12

Afgelopen week heeft Verenigd Arnhem de verschillende bestuurders van zelforganisaties en sleutelfiguren van verschillende achtergronden verenigd samengebracht met de burgemeester.

Burgemeester Kaiser
De burgemeester heeft zijn persoonlijk verhaal verteld. Zo vertelde hij dat hij goed weet hoe het is om een migrantenkind te zijn, omdat hij zelf ook een migrantenkind is. Zijn toespraak heeft iedereen geraakt.
Er is gesproken over de herdenking op 4 mei en de viering van 5 mei.
Op 4 mei worden de Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de tweede wereldoorlog herdacht. 5 Mei is bevrijdingsdag. De burgemeester heeft zijn verlangen verwoord om van Arnhem een voorbeeldstad te maken voor heel Nederland: samen een harmonieuze samenleving vormen. Dat is precies waar Verenigd Arnhem voor staat: met de rijke culturele diversiteit gezamenlijk een duurzame, vreedzame, vrije en welvarende toekomst bouwen voor al onze kinderen.

‘Arnhem is van ons allemaal’
Burgemeester Herman Kaiser heeft zijn wens uitgesproken om tijdens de herdenking graag alle kleuren van Arnhem te willen zien: Kom met EEN bloem naar de herdenking. Want Arnhem is van ons allemaal. Zonder de offers die gebracht zijn tijdens de tweede wereldoorlog, hadden wij ook niet de gelegenheid gekregen om vandaag hier in vrijheid en liefde samen te zijn.

 

Tijdens het avondprogramma op maandag 4 mei (start 18:30) is er een interreligieuze gebedsviering dat vervolgd wordt in en om het stadhuis met onder meer de kranslegging en 2 minuten stilte om 20:00.

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/05/02/verenigd-arnhem-werkt-aan-een-duurzame-en-vreedzame-samenleving/