Amper allochtonen in dienst bij Omroep Gelderland

by AMS97531A123 | 28 augustus 2015 10:44

Omroep Gelderland krijgt bakken met geld van de overheid, maar vormt toch nog steeds geen afspiegeling van de samenleving in Nederland. Ondanks vele miljoenen aan belastinggeld kennen wij geen Turkse of Marokkaanse journalist bij Omroep Gelderland. Mocht u er een kennen, dan horen we dat graag?

Eigenlijk is het best kwalijk dat een omroep, dat in leven blijft dankzij belastinggeld, hier zo mee om mag gaan. ‘De politiek’ schijnt er ook niet wakker van te liggen, doordat hier amper wat over wordt gezegd. Dus gaan ze bij Omroep Gelderland vrolijk verder met waar ze mee bezig waren.

Missie om veel Gelderlanders te bereiken
Bij Omroep Gelderland hebben ze een missie[1] om zoveel mogelijk Gelderlanders te bereiken met uitzendingen via verschillende media, maar het blijft dan ook alleen bij woorden. Een programma speciaal voor Turkse of Marokkaanse Gelderlanders is er niet. Maar een ‘boerenfeest’ waar 40 mensen op afkomen, krijgt wel aandacht bij de ‘blanke redactie’ van Omroep Gelderland. Terwijl Gelderland ook vol zit met jaarlijks terugkerende festivals waar geen blanke Gelderlanders op af komen.

De vraag is dan ook waarom Omroep Gelderland zo omgaat met haar middelen, en multicultureel Gelderland niet kan of wil bereiken? We hebben motivaction niet gebeld voor een onderzoek, maar weten wel uit ervaring dat Turkse of Marokkaanse Gelderlanders amper kijken naar TV Gelderland.

Endnotes:
  1. missie: http://www.omroepgelderland.nl/missie

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/08/28/amper-allochtonen-in-dienst-bij-omroep-gelderland/