Is Erdogan een sterke leider of een dictator?

Is Erdogan een sterke leider of een dictator?

Het Westen probeert president Erdogan neer te zetten als dictator. De opppositie in Turkije kwam ook een paar keer met dit soort uitspraken. Turkije ‘expert’ Afshin Ellian deed dat ook in de Elsevier door Erdogan als ‘Angstgegner’ neer te zetten. Alhoewel we natuurlijk onze twijfels hebben of Afshin Ellian dit zelf heeft geschreven. Met zijn ‘Nederlands’ lijkt dit haast onmogelijk!

Waarom is een gekozen leider een dictator?
Eigenlijk zou je je dan moeten afvragen waarom een democratisch gekozen president steeds als dictator wordt neergezet door velen, die moeite hebben met alle uitspraken van de Turkse president. Het Turkse volk heeft onafhankelijk gekozen om de AK-partij van  president Erdogan te steunen tijdens de laatste parlementsverkiezingen.

Rutte al jaren aan de macht bij de VVD
In Nederland winnen verschillende partijen ook diverse verkiezingen achter elkaar, maar er is geen enkele vaderlandse journalist, die Rutte bijvoorbeeld, een dictator noemt omdat hij al jaren aan de macht is binnen de VVD. Alsof Rutte ‘geen tactieken toepast om aan de macht te blijven in Nederland’? Waarom in Turkije wel dan?

Vrije pers in Turkije en in Nederland
Het woord vrije pers wordt natuurlijk in Turkije ook anders gelezen dan bijvoorbeeld in Nederland en Belgie. In Nederland en Belgie is het ook niet toegestaan om alles over de Koning of de Koningin te schrijven. Nederland heeft ook bij Google inzage gevraagd naar ‘mensen’ vanwege geheime zoekpogingen. Als de veiligheid van een land in gevaar komt, neemt een overheid maatregelen. In Turkije is dat dus niet anders. het land is veel groter dan Nederland, en er zijn nu eenmaal veel mensen die het een en ander willen tegenhouden. Sins wanneer mag je in Nederland zomaar ergens zonder toestemming van lokale overheden gaan demonstreren? (Om maar iets te noemen!)

Waarom men geen sterke leider wil in Turkije?
De vraag is eigenlijk waarom Europa geen sterke leider wil voor het Turkse republiek. Waarom is Europa er bij gebaat als het slecht gaat met de Turkse economie. Waarom konden de Turken tot 2015 geen eigen auto produceren? Waarom heeft Europa er moeite mee als het Turkse volk voor 49,5% kiest voor een partij naar keuze.. Als je de vragen hier op weet, krijg je vanzelf een idee waarom Turkije steeds belachelijk wordt gemaakt en gekozen leiders worden vergeleken met dictatoren….

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*