Erdogan: ‘Heeft iemand de Franse president verantwoordelijk gehouden?’

by AMS97531A123 | 19 november 2015 10:01

De Turkse president Recept Tayyib Erdogan was dinsdagavond te gast tijdens bij een live uitzending van ATV en A-haber. Hij reageerde hier op de recente aanslagen in Parijs waarbij 129 mensen om het leven kwamen en meer dan 300 gewond raakten.

boxspring artikel promo v3[1]

Erdogan vertelde ook dat hij na de aanslag belde met zijn Franse collega Hollande om hem namens Turkije te condoleren.

‘Hebben jullie zoiets gehoord over Hollande?’
‘Ik ben wel boos om iets. Na de aanslagen in Ankara riepen sommige politici al na vijf minuten dat de overheid verantwoordelijk was voor de dood van deze mensen. We werden meteen moordenaars genoemd. Hebben jullie in godsnaam zoiets gehoord over de Franse president Hollande? Zie je hoe buitenlandse media hiermee omgaan! Zij vormen dan een nationale eenheid.’

Lees ook: Erdogan waarschuwde Europa al drie dagen geleden

Erdogan vervolgde verder: ‘Dit missen wij als Turkije. Er zijn mensen in Turkije die overal voordeel uit proberen te halen door de overheid of de Turkse president zwart te maken. Het kan toch niet zo zijn dat een Turkse president of minister-president graag wilt dat zo een aanslag wordt gepleegd in Ankara? Dit kun je toch niet serieus nemen? En zijn sommige haters nu tevreden? Het Turkse volk zal dit niet accepteren, en heeft dit ook uiteindelijk bewezen’.

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/Beddencentrum-1048751255152027/?fref=ts

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2015/11/19/erdogan-heeft-iemand-de-franse-president-verantwoordelijk-gehouden/