Elsweide kampioen na zware overwinning tegen AVW ’66

Elsweide kampioen na zware overwinning tegen AVW ’66

Elsweide E1 uit Arnhem is zaterdagochtend kampioen geworden in de tweede klasse nadat met moeite werd gewonnen van AVW’66. De thuisploeg scoorde het verlossende doelpunt pas in de slotfase. Het werd 3-1 voor Elsweide E1. AVW ’66 had geen zin om Elsweide zomaar te helpen aan het kampioenschap. De E2 van AVW ’66, met een jonge meid als doelman, maakte het met vlagen moeilijk voor de thuisploeg. 

AVW ’66  begon zeker niet slecht in Arnhem , maar desondanks kreeg de ploeg snel een domper te verwerken. Furkan Tekin (4e minuut) bracht Elsweide in de openingsfase op een comfortabele 1-0 voorsprong. Ondanks veel kansen en eenrichtingsverkeer kwam de 2-0 maar niet voor de thusploeg. Doordat er ook veel publiek was bij Elsweide, hadden de spelers zichtbaar veel meer spanning dan normaal. Na een kwartier spelen kwam dan de gelijkmaker (eigen doelpunt) van AVW’66 door geklungel in de defensie van Elsweide.

Ook Akin Koprulu en Negri waren in het eerste kwartier dicht bij een treffer, maar zij vonden de AVW-doelman op hun weg.  Mede dankzij een goede invalbeurt van de ‘kleine’ Tuna kwam er iets meer snelheid bij de thuisploeg. De linkerflank werd nu beter benut. Na een prachtige schot van Erdem kon Akin Koprulu na 18 minuten de 2-1 intikken. Dit werd meteen ook groots gevierd.

Tweede helft extra spannend
In de tweede helft was er meer spektakel. AVW ’66 speelde beter met de bal rond, en maakte het de thuisploeg moeilijker. Elsweide wist niet precies hoe om te gaan met de voorsprong. De jongens wisten namelijk dat ze met deze stand kampioen zouden worden. De spits van AVW’66 viel  ook in de tweede helft op door een wereldkans niet te verzilveren. Uiteindelijk zorgde de doelman van Elsweide dat het na 15 minuten voetballen  2-1 bleef dankij een wereldredding. Hij hield harde een kopbal op een miraculeuze manier tegen.

Verlossende 3-1
In de laatste vijf minuten ging het letterlijk heen en weer. Elsweide had moeite om langs de defensie van AVW ’66 te komen. De boomlange verdediger van AVW speelde duidelijk sterk en raakte ook amper ballen kwijt. Uitendelijk maakte ‘de kleine’ Tuna, via een intikker, de 3-1 in de slotafe waardoor het kampioenschap voor Elsweide wel heel dichtbij was. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd werd dit massaal gevierd door de spelers.

Succestrainer weer kampioen
Trainer Harun Koprulu was trots op zijn elftal nadat hij voor de tweede keer kampioen werd met de jongen. (Vorig jaar bij de F-jes): ‘Dit is echt leuk, ook voor de jongens. Ze hebben er voor gevochten. Keerpunt was tegen VVO als we toen niet hadden gewonnen waren we vandaag geen kampioen. We gaan voor handhaving in de eerste klasse.’

Reacties


Tags assigned to this article:
ElsweideElsweide E1

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.