Turken Eindhoven extra blij na overwinning op Russen

Turken Eindhoven extra blij na overwinning op Russen

De Turken in Eindhoven waren ook masaal blij toen PSV toch dinsdagavond won van de Russen. 

PSV – CSKA Moskou 2-1
De Eindhovenaren wonnen in de slotfase van de wedstrijd met 2-1 van CSKA Moskou en mogen hierdoor overwinteren in de Champions League. Al negen jaar lang was het geen enkele Nederlandse club gelukt om dit te realiseren.

De Turkse Eindhovenaren waren nog blijer dan de PSV-fans. Sinds dat het Russische gevechtsvliegtuig is neergeschoten door het Turkse leger botert het niet zo tussen Turkije en Rusland. Dit heeft natuurlijk ook invloed op het dagelijks leven in Nederland en in Eindhoven. De trotse Turken krijgen alle informatie mee uit Turkije en leven mee met de Turken in Turkije.

Eindhoven geboortestad voor veel Turken
Als dan een club uit jouw geboortestad wint van een club uit Rusland is dat natuurlijk mooi meegenomen. Zo hebben we begrepen van bronnen uit Turkse kroegen in Eindhoven dat de vreugde nog groter was toen PSV won van de Russen. ‘De Turken waren echt net zo blij als bij een overwinning van een Turkse club’, aldus een Turkse Eindhovenaar.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.