De Gelderlander steelt ‘Turkse supermarkten’ nieuws en maakt weer domme fouten

De Gelderlander steelt ‘Turkse supermarkten’ nieuws en maakt weer domme fouten

Bij de Gelderlander hebben ze kennelijk iemand in dienst genomen voor het filteren van nieuwsartikelen van HaberArnhem. Sinds dat de redactie van HaberArnhem aandacht besteed aan een Turkse supermarktenoorlog’ en nieuws over het aantal nieuwe Turkse supermarkten, nemen ze bij de Gelderlander het nieuws over en presenteren ze het als een ‘eigen’ nieuws artikel.

Eerder ook nieuws gestolen
Dit deed de Gelderlander ook,om even een voorbeeld te noemen, met nieuws over een record van de Turkse bakker aan de Hommelstraat. Zaterdag werden ze bij de Gelderlander wakker en werd er een artikel gepubliceerd over  Turkse supermarkten. Men ging ook langs bij Meltem Plaza in winkelcentrum de Lely in Arnhem-Noord, waar HaberArnhem al weken aandacht aan besteed.

Alleen blanke journalisten in dienst
We nemen het de Gelderlander natuurlijk niet kwalijk omdat ze alleen maar blanke journalisten in dienst hebben en geen bronnen willen vermelden als ze nieuws stelen van HaberArnhem. Hoe moeten ze anders nieuws maken, als ze geen binding hebben met de samenleving?

Artikel Gelderlander zit vol domme fouten
Het artikel van De Gelderlander zit natuurlijk ook vol met fouten! Het checken van feiten of informatie inwinnen bij de supermarkten is natuurlijk te veel gevraagd als je nieuwsartikelen wegkaapt bij HaberArnhem. De lijst van de Gelderlander met Turkse supermarkten is onjuist en zit vol met domme fouten.

Tja… dat krijg je dan als je nieuws steelt….

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.