Helft Nederlandse mannen heeft 4 tot 6 paar schoenen

Helft Nederlandse mannen heeft 4 tot 6 paar schoenen

Bijna de helft van de mannen hebben in Nederland 4 tot 6 schoenen in de kast staan. Dat concludeert Only For Men uit een onderzoek onder 1342 mannen in alle Nederlandse provincies.


In Nederland waarderen mannen hun schoenen. Ongeveer de helft (48,3%) heeft tussen de 4 en 6 paar schoenen. 21,6% bezit meer dan 6 paar schoenen. Groningers hebben in vergelijking met de rest van Nederland de minste schoenen: 45,3%heeft 3 paar schoenen of minder.

De favoriete schoenen zijn nette schoenen (35,3%) en sneakers (33,1%). Mannen in Noord-Holland, Limburg, Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland dragen liever sneakers dan nette schoenen. In Overijssel winnen de nette schoenen en instapschoenen van sneakers. De sokken doen er niet echt toe voor de man. De meerderheid draagt zwarte sokken (57,1%) of sportsokken (18,5%). Een klein percentage gaat voor de sokken met prints (13,3%).

Man winkelt vooral met partner
Om te winkelen neemt de man het liefst zijn partner mee (61,4%). Een groot deel van de mannen winkelt het liefst alleen (32,7%). Op een derde plaats staan de vrienden (4,8%) en daarna volgen de moeders (1,1%).Groningse mannen zijn het meest zelfstandig qua winkelen: 45% van de mannen gaat het liefst alleen naar de stad. In Drenthe en Overijssel winkelt men liever niet met vrienden (0,0%).

Geen fan van baarden
Het bekendste teken van mannelijkheid is toch wel de baard. De Nederlandse man lijkt zich hier weinig van aan te trekken. Bijna 60% heeft geen gezichtsbeharing. Slechts 7,8% loopt met een volle baard rond. Tussen de provincies zien we grote verschillen qua gezichtsbeharing.
In Noord-Brabant hebben mannen het gladste gezicht: 70,4% heeft hier geen gezichtsbeharing. De mannen uit Zuid-Holland laten, in vergelijking met de rest van Nederland, het meest een stoppelbaard staan (24,4%). Sikken en snorren vind je het meest in Overijssel (20,2%), Friesland (22,1%) en Drenthe (20,0%).

Nederlandse man snel klaar voor spiegel
De meeste Nederlandse mannen spenderen ’s ochtends minder dan 5 minuten voor de spiegel (60,5%). In Flevoland vinden we de grootste ijdeltuiten. Hier staat 14,7% van de mannen langer dan 10 minuten voor de spiegel. Toch is 85,3% van de mannen in Flevoland binnen 10 minuten klaar. In Noord-Brabant zijn de mannen het snelste klaar ’s ochtends. Hier besteedt 65.3% minder dan 5 minuten aan zijn uiterlijk.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.