Davutoglu: ‘Turkije vergeet Palestijnen niet eens in zijn dromen’

Davutoglu: ‘Turkije vergeet Palestijnen niet eens in zijn dromen’

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu reageerde dinsdag fel op enkele uitlatingen op de Turkse regering dat Turkije ten koste van de Palestijnen aan het onderhandelen is met Israël om de betrekkingen te herstellen.

Grote belediging voor ons
“Dat is een grote belediging voor ons. Dat is smaad en laster. We vergeten de Palestijnen niet eens in onze dromen”, sprak Davutoğlu.

Afgelopen week werd na geheime onderhandelingen in Zwitserland en in Ankara bekend dat Israël de banden met Turkije weer wilde oppakken. Er zijn overeenkomsten gesloten voor een toenadering. De diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Israël werden verbroken nadat Israëlische troepen tien Turken hadden vermoord na het bestormen van een hulpkonvooi, bekend als het Mavi Marmara incident. Israël bood hierop officieel zijn excuses aan.

Lees meer

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.