Deze winkel gaat in heel Nederland verdwijnen

Deze winkel gaat in heel Nederland verdwijnen

DA krijgt uitstel van betaling na uitspraak van de rechtbank. De drogisterijketen die landelijk maar liefst 266 winkel telt heeft het erg zwaar. Gelderland raakt hierdoor misschien totaal 31 DA winkels kwijt.

Een uitstel is nog niet de oplossing. Op dit moment is het niet in te schatten wat dit voor moederbedrijf DA en de franchiseondernemers voor gevolgen heeft. FNV-bestuurders Iris van der Veen gaf zei hierover het volgende: ‘Het was duidelijk dat DA het moeilijk had door concurrenten zoals Kruidvat. Maar dat de zaken er zo slecht voor staan, zal ook bij de medewerkers rauw op het dak vallen’

Het hoofdkantoor van DA zit in Zwolle. Het concern heeft niet bekendgemaakt waarom het uitstel van betaling heeft aangevraagd. De directie laat in een toelichting weten ernaar te streven om de DA winkels en DA webshop gedurende de uitstel van betaling open te houden voor de klanten. Ook blijven de 212 medewerkers in dienst van de DA Retailgroep aan het werk.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.