Moskee bomvol tijdens eerste vrijdaggebed van 2016

Moskee bomvol tijdens eerste vrijdaggebed van 2016

Vrijwel alle moskeeen in Nederland waren vandaag bomvol tijdens het eerste vrijdaggebed van 2016. Het vrijdaggebed onderscheidt zich van de andere dagen omdat het vrijdaggebed verplicht met de gemeenschap uitgevoerd moet worden.

Topdrukte bij Turkiyem moskee
Dit was ook het geval bij de Diyanet vestiging in Arnhem bij de Turkiyem moskee. De moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf werd dan ook massaal bezocht door jongeren en ouderen omdat iedereen vrij was en geen andere verplichtingen had. Het komt niet vaak voor dat 1 januari ook uitkomt op een vrijdag.

Veel bekende Arnhemmers
We kwamen ook veel bekende Turkse Arnhemmers tegen waaronder D66-raadslid Ibrahim Guven, Serhat Impex vertegenwoordiger Veysel Unguc, jongerenwerker Adem Karaciftci, de boekhouders Mehmet Boga, Saban Ekici en Kubbetdin Akkurt en de bekende voetballer Rifat Bugdayci. Advocaat Ismet Ozkara en Bahadir Arabaci waren ook aanwezig. De bekende KNVB scheidsrechter Fatih Yilanci en GIAD-medewerker Serhat Ozasik werd ook gesignaleerd door redactieleden van HaberArnhem. De ex-bestuursleden van AFC Arnhem (Yener Sayilgan) en Elsweide (Mustafa Iric) werden ook gespot. De voorzitter van de Turkse ondernemers vereniging Aziz Zeyrek en persfotograaf Mustafa Koyuncu waren ook aanwezig.

Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.