JeSuisIstanbul? Nederlanders opmerkelijk stil na aanslag in Istanbul

JeSuisIstanbul? Nederlanders opmerkelijk stil na aanslag in Istanbul

Er is toch iets vreemds aan de hand, waar we niet uitkomen als we er ook niets van zeggen of vinden. Je bent tenslotte een echte Nederlander als je overal een mening over hebt. 

Aanslag door een zelfmoordterrorist
Maandagochtend blies een zelfmoordterrorist zich op in hartje Istanbul, waardoor tien Duitsers om het leven kwamen. Het ging om een bomexplosie veroorzaakt door een halve gare, net als in Parijs, die onschuldige mensen wilde dood maken. Helaas was deze IS-strijder ook succesvol.




Waar blijft #JeSuisIstanbul ?
Wat misschien wel nog ergers is dan de aanslag, is de reactie van heel Nederland op deze aanslag. Behalve standaardreacties bij politici (net als tijdens alle andere aanslagen) is het wel vrij rustig bij de Nederlanders. Ondanks dat het Sultan Ahmetplein ook bij heel veel Nederlanders bekend is, omdat men daar op vakantie is geweest. Net als in Parijs.

Ging het in Istanbul om een ballon?
Wij weten echt niet waarom de Nederlander zo passief blijft als het om een terreuraanslag gaat in Istanbul. Op de moslims na, waren het maar enkelen die via social media steun betuigden aan hun Turkse vrienden. Weinigen veranderden hun profielfoto met een Turkse vlag? Een minuut stilte door gemeenteraden, regionale of landelijke kranten was ook niet het geval. Net als in Parijs





Tags assigned to this article:
Aanslag Istanbul

42 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights