Toiletten Nederlandse tankstations niet moslim-proof

Toiletten Nederlandse tankstations niet moslim-proof

De toiletten bij tankstations in Nederland zijn niet moslim-proof. Voor Henk en Ingrid is dit natuurlijk geen issue, maar voor veel moslims is het vervelend dat zij ook onderweg moeite hebben met het vinden van geschikte wasgelegenheden. (foto: screenshot youtube)


Geen speciale wasruimte in tankstations
Zo kent geen enkele tankstation in Nederland een speciale wasruimte, waardoor het voor moslims moelijk is om zich anno 2016 te houden aan Islamitische regels. Zo hoort een moslim zich te wassen na een bezoek aan het toilet, zodat hij niet onrein is voor bijvoorbeeld een gebed of iets anders. Zo deed Rob van Red mijn vakantie ooit ook onderzoek naar de wc’s bij tankstations.

‘Schoonwassen’ na bezoek aan moskee’
Veel moslims hebben thuis of in een moskee wel de faciliteiten om na een bezoek aan de wc zich ‘schoon te wassen’. Dit wordt dus enorm gemist tijdens lange ritten wanneer men alleen maar tankstations tegenkomt niet niet moslim-proof zijn.

Overigens is het niet bekend hoe groot het probleem is omdat er nooit onderzoek naar gedaan is.


Reacties


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.