Scheidsrechter krijgt rode kaart en moet eraf in de Turkse Super Lig

by AMS97531A123 | 23 februari 2016 09:33

Een merkwaardige wedstrijd in de Turkse Super Lig. De scheidsrechter die de wedstrijd Galatasaray – Trabzonspor mocht fluiten, kreeg een rode kaart van een Trabzonspor-speler.

Een wedstrijd vol met gele en vooral rode kaarten, maar liefst vier rode kaarten voor Trabzonspor. De meest opmerkelijke rode kaart was voor Salih Dursun. Hij pakte de rode kaart, die arbiter Deniz Ates liet vallen, op en ‘trok’ deze naar de scheidrechter. Het gevolg van deze actie was dan ook dat Dursun het veld met een rode kaart mocht verlaten.

De rode kaarten op een rijtje. In de 59e minuut mocht middenvelder Özer Hurmaci na een tweede gele kaart het veld verlaten. Vervolgens in de 70e minuut mocht de Turkse Nederlander Aykut Demir vertrekken. Tot slot in de laatste vier minuten van de reguliere speeltijd mochten Luis Cavanda en Salih Dursun richting de kleedkamer. De einduitslag was 2-1 in voordeel van Galatasaray, mede dankzij de gegeven strafschop in de slotfase.