Dubbele maat: Synagogen kregen wel 1,5 miljoen euro na dreigementen

Dubbele maat: Synagogen kregen wel 1,5 miljoen euro na dreigementen

Selcuk Ozturk, van Tweede Kamer fractie DENK, was woedend op minister Steur die maar geen extra geld wilde geven voor het beveiligen van moskeeën in Nederland. ‘Moet er een dode vallen voordat u actie gaat ondernemen?’, was de reactie van Selcuk Ozturk.


Aanslag moskee: Wat moet er nog meer gebeuren?
Ozturk reageerde op een reactie van Minister Steur die van mening was dat lokale overheden (burgemeesters) verantwoordelijk waren voor de veiligheid van moskeeen. ‘Na een dreigingsanalyse komt een burgemeester tot de conclusie of het wel of niet nodig is, daar ga ik niet over.’ Ozturk voegde daaraan toe: ‘Als het gaat om salafisme komt de overheid met 30 maatregelen, maar als het gaat om bedreigen van moskeeën gaan ze weer praten. Wat moet er nog meer gebeuren?’

Synagoge wel, moskee niet
Ozturk was het daar duidelijk niet mee eens, mede omdat syanagogen wel 1,5 miljoen euro kregen ter bescherming. Dat vond Ozturk overigens terecht: ‘Terecht dat Asscher naar de synagoge gaat met 1,5 miljoen euro om de veiligheid van deze gebedshuizen te borgen, maar hij weigert nog steeds om hetzelfde voor moskeeën te doen. Hoezo dubbele maat!’.


Reacties


Tags assigned to this article:
aanslag moskeeDENKSelcuk Ozturk

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.