Hoe wisten de Amerikanen van te voren van een bomaanslag in Ankara?

Hoe wisten de Amerikanen van te voren van een bomaanslag in Ankara?

Bij een zware aanslag in het centrum van Ankara zijn volgens de gouverneur minstens 24 doden en 125 gewonden gevallen. De aanslag, op zondagavond, werd gepleegd met een autobom. Weer ging het om een aanslag waarbij veel burgers om het leven kwamen. 


Amerikanen hadden meer informatie
Het meest opvallende aan deze aanslag is de waarschuwing van de Amerikaanse ambassade in Ankara. Twee dagen geleden gaven de Amerikanen nog een waarschuwing af: De ambassade had ‘informatie’ waaruit bleek dat een aanslag op een Turkse overheidsgebouw gepland werd. Waarom de Turken hier zelf niet mee kwamen is niet duidelijk.

Zoveelste aanslag in hart van Turkije
Nog geen maand geleden was er ook al zo’n aanslag in Ankara. Door die autobom kwamen 28 mensen om en raakten 400 mensen gewond. En op 10 oktober vorig jaar vielen in Ankara 95 doden.

Andere aanpak van terreurgroepen 
Het is duidelijk dat ’terreurgroepen’ er nu voor kiezen om meer aanslagen in Turkije te plegen dan voorheen. De aanslagen lijken op bomaanslagen zoals we die kennen uit Syrie, Libanan of Egypte waarbij vaker een autobom wordt gebruikt. De kans is groot dat de PKK hier niets mee te maken heeft, omdat de HDP meteen afstand en de aanslag veroordeelde.



Tags assigned to this article:
aanslag Ankarabomaanslag Ankara

29 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights