Gratis compost tijdens compostdag in Arnhem

by AMS97531A123 | 15 maart 2016 16:00

Zin om uw balkon- of tuinplanten eens extra te vertroetelen? Kom dan op zaterdag 19 maart naar het afvalbrengstation voor een gratis zak compost. De gemeente Arnhem wil u zo bedanken voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval.


Al jaren wordt het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in Arnhem gescheiden ingezameld. GFT-afval dat wordt gescheiden, hoeft niet verbrand te worden. Dat bespaart een hoop kosten want het verbranden van afval is erg duur. Op deze manier blijft de afvalverwerking betaalbaar. Van het GFT-afval wordt compost gemaakt, een bodemverbeteraar. Deze wordt gebruikt op landbouwgrond, in parken en op sportterreinen. Maar u kunt het natuurlijk ook voor uw balkonplanten of eigen (moes)tuin gebruiken.

Gratis compost voor Arnhemmers
Tijdens de landelijke compostdag op zaterdag 19 maart delen we gratis zakken compost uit op beide afvalbrengstations (Beijerinckweg 9a en De Overmaat 17, tussen 9.00 en 17.00 uur). Hierbij geldt: 1 zak per huishouden (op vertoon van uw afvalpas) en op=op. Op de zak staat een gebruiksaanwijzing. (bron: Arnhem.nl)


Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/03/15/gratis-compost-tijdens-compostdag-in-arnhem/