DutchMoslims: Uitkering halal of haram als je niks anders doet dan slapen

by AMS97531A123 | 31 maart 2016 20:30

Of je nu een tokkie bent of een moslim die hele dagen niets anders doet dan slapen is even niet relevant. Het onterecht ontvangen van een uitkering is altijd niet netjes, goed of legaal. Het gaat om belastinggeld, van ons allemaal! Voor moslims komt daar ook bij dat het dan ook zeker niet halal is.

Hele dagen in shisha house liggen
Als je hele dagen lang in een shisha lounge ligt te chillen of illegaal pizza’s bezorgt en toch een uitkering ontvangt ben je niet goed bezig. Buiten het feit om dat je dan ‘andermans’ geld onterecht ontvangt ben je ook ‘haram’ bezig. Je bent fit, je kunt werken maar doet alsof je botten gebroken zijn en je amper kunt bewegen. Dit is bizar, maar komt helaas vaak voor!


Haram blijft haram
We hebben het dan al helemaal niet over mensen die 16 panden hebben in het buiteland (en huurinkomsten) en toch gewoon een uitkering ontvangen van de gemeente! Dit kan echt niet! Je moet dan niet raar opkijken als je 174.125 euro [1]moet terugbetalen aan de gemeente.

Lees ook: Turk moet gemeente 174.125 euro terugbetalen[2]

Uitkering aanvragen met leugens
Als moslim hoor je verstandig om te gaan met gemeenschapsgeld. Geld dat bestemd is voor iedereen die daar recht op heeft. Als je tijdens het invullen van jouw aanvraag voor een bijstandsuitkering niet alles naar waarheid invult, dan klopt er iets niet! Je kunt geen goede moslim zijn en ook nog af en toe liegen om 1200 euro te incasseren.

Denk je dat Allah dit niet opslaat in jouw onwisbare iCloud-systeem?


Endnotes:
  1. 174.125 euro : https://haberarnhem.nl/turk-moet-gemeente-e-174-125-aan-bijstandsuitkering-terugbetalen/
  2. Turk moet gemeente 174.125 euro terugbetalen: https://haberarnhem.nl/turk-moet-gemeente-e-174-125-aan-bijstandsuitkering-terugbetalen/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/03/31/dutchmoslims-uitkering-halal-of-haram-als-je-niks-anders-doet-dan-slapen/