Jonge Kracht maatje te groot voor Elsweide E1

Zaterdagochtend stond een belangrijke wedstrijd op de agenda voor de Arnhemse succesformatie van Elsweide. De E1 presteerde goed in de eerste klasse en moest zaterdag tegen de koploper. Jonge Kracht was uiteindelijk een maatje te sterk voor Elsweide en scoorde maar liefst zes keer. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-6 (0-3) in het voordeel van Jonge Kracht.

Trainer Harun Koprulu legde na de wedstrijd uit dat ze wisten dat het een moeilijk wedstrijd zou worden. ‘In de eerste tien minuten van de wedstrijd speelden we zoals we dat gewend waren en begonnen we goed aan de wedstrijd. Ondanks vier ballen tegen de lat aan, kon Elsweide niet scoren.’ De spitsen van de thuisploeg waren vandaag minder effectief. ‘Zij scoorden vrij snel drie keer. Ook omdat we achterin fouten maakten, en dat werd dan heel hard afgestraft.’

Kluts kwijt na de rust
In de tweede helft was Elsweide de kluts helemaal kwijt. Er werd amper gevoetbald en er was ook veel balverlies. De spelers van Elsweide waren duidelijk onder de indruk van Jonge Kracht waardoor de score uitliep naar 1-6. Akin Koprulu maakte nog wel de eretreffer voor de thuisploeg.

Koprulu:’Het is weer een poos geleden dat wij een wedstrijd hadden verloren. Helaas hoort dat er ook bij en zullen we moeten leren van onze fouten. Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen bij de top 3 in de eerste klasse eindigen.’