Lees waarom het logisch is dat Ebru Umar is opgepakt in Turkije

Lees waarom het logisch is dat Ebru Umar is opgepakt in Turkije

Er blijft een verschil in cultuur tussen Hollanders en Turken. Ook wat betreft waarden en normen zijn Turken anders dan Nederlanders. Dit moet men eerst even begrijpen alvorens men gaat zeuren over persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in Turkije.

Debiele manier van schrijven over Turkije
Columniste Ebru Umar heeft een debiele manier van het uiten van haar mening. In Turkije kun je een pak slaag krijgen of zelfs om het leven gebracht worden als je tegen iemand ‘Go Fuck Yourself’ zegt in het Turks. Dit is voor Turkse begrippen geen humor of vrijheid van pers. Je kunt dit tegen niemand zeggen, laat staan de Turkse president. Maak maar eens een grapje over de vrouw van jouw Turkse collega in Nederland….. Tenzij Ebru Umar dit niet wist natuurlijk?


Andere normen in Turkije dan in Nederland
In plaats van schijnheilig te doen en nu opeens op te komen voor Ebru Umar kan er iets meer begrip getoond worden voor de Turken en hun waarden en normen. Je mag natuurlijk kritiek hebben op Erdogan en zijn Ak-partij, dit doen heel veel kranten en journalisten in Turkije. Maar 51% heeft wat met Sultan Erdogan, en alle andere Turken niet! Maar die roepen ook niet dat Erdogan zich zelf moet neuken? Andersom doet men dat ook niet!

Maar als je mensen gaat beledigen en uitschelden, als Turkse journalist, Koerd, Turkse homo, linkse politicus, rechtse politicus, juffrouw, boer, ondernemer kun je opgepakt worden vanwege wetgeving in Turkije.

Dat we hier in Nederland wel #FuckerErdogan of #FuckYouErdogan mogen zeggen betekent niet dat ze in Turkije dit ook horen te accepteren! Lijkt me niet meer dan logisch.




2 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights