Erdogan ligt totaal niet wakker van lange arm Rutte

Erdogan ligt totaal niet wakker van lange arm Rutte

De Turkse president Erdogan ligt totaal niet wakker van de inspanningen van Rutte om een ‘signaal’ af te geven aan Turkije nadat columniste Ebru Umar werd opgepakt in Turkije vanwege het beledigen van de Turkse president. Rutte stuurde een inhoudloze tweet de wereld in om te laten zien dat hij er mee bezig was: ‘Begin middag gebeld met Turkse premier Davutoglu mbt @umarebru. Raak direct aan onze kernwaarden vrijheid van meningsuiting & persvrijheid.’

De Telegraaf constateerde ook dat Nederland vrij weinig te zeggen had tegen Turkije en kopte vandaag ‘Bang voor Turken’. Het AD was het daar ook mee eens ‘Erdogan heeft onze leiders zijn macht’.


Turkije pakt Nederland terug
De Turken pakken Nederland nu letterlijk terug vanwege kritiek van Nederland richting Turkije vanwege een oproep van het Turkse consulaat om belediging van Turken, Turkije en de Turkse president te melden. Kennelijk mag Turkije het niet opnemen voor zijn eigen onderdanen in Nederland. Erdogan reageerde in het openbaar niet eens op de kwestie met Ebru Umar. Dat maakt wel duidelijk hoe belangrijk dit is voor de Turkse president.

In Nederland probeert men nog steeds te doen alsof Ebru Umar niets ergs heeft gezegd of gedaan. Persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting worden misbruikt om de Turkse staat en de Turkse president te beledigen of uit te schelden. Zolang we in Nederland geen begrip hebben voor de Turkse standpunt, zullen we dit soort kwesties vaker meemaken.



Tags assigned to this article:
beledigen turkse presidentebru umarErdogan

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights