Koeien in Sonsbeekpark

Vanaf vandaag staan de koeien van Natuurcentrum Arnhem weer in de Sonsbeekweide. Met dit unieke plaatje van bontgekleurde runderrassen in het centrum van de stad onderscheidt Arnhem zich van andere steden.


Aangemoedigd door ongeveer vijftig belangstellenden zijn vandaag vier Lakenvelders in de weide gelaten, drie koeien en een kalfje. Vanwege het koude voorjaar is er nog niet genoeg gras voor meer dieren. Over enkele dagen krijgt dit viertal gezelschap van nog enkele koeien.

Voor Arnhemmers passen de grazende koeien in de Sonsbeekweide echt bij de zomer. Bij bezoekers van buiten de stad levert de aanwezigheid van koeien midden in de stad regelmatig verwonderde blikken op.

Het is wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit mooie plaatje in stand te houden. Voor de veiligheid is het voor mensen verboden om in de wei te lopen. Ook blijft het verboden om honden los te laten in de wei. Als koeien de ontlasting van honden binnen krijgen, kunnen ze daar ernstig ziek van worden. Alleen samen behouden we dit unieke aanzicht in Sonsbeek. (bron: Arnhem.nl)



Tags assigned to this article:
koeien in sonsbeekkoeien in sonsbeekpark

3 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights