Turk uit Helmond geeft naam pandeigenaren in Turkije door aan gemeenten

by AMS97531A123 | 12 mei 2016 12:38

Een Nederlandse Turk uit Helmond verkoopt gegevens aan verschillende organisaties in Nederland die op zoek zijn naar informatie over vermogen en panden van Nederlandse Turken in Turkije. Zo kunnen gemeenten dan vaststellen of de inwoner in Turkije panden op zijn naam heeft staan of niet.


Vooral de SVB (Sociale verzekeringsbank) en de gemeenten zijn vaak op zoek naar belastende informatie over vermogen in Turkije wanneer mensen een uitkering aanvragen of in de bijstand zitten. Het was altijd al namelijk een raadsel hoe een gemeente in Nederland de beschikking had over vermogen- en panddetails uit Turkije. Al deden natuurlijk velen hun best door te doen geloven dat de Nederlandse ambassade hier achter zat.

Lees ook: Turk moet gemeente 174.000 euro aan uitkering terugbetalen[1]

Sluwe manier om informatie te verzamelen
De informatie wordt op een sluwe manier via een familielid (Turkse advocaat) in Turkije illegaal verkregen en zo doorgestuurd naar Helmond. In Helmond worden deze gegevens dan in een dossier verkocht aan de opdrachtgevers (gemeente en andere instanties). Volgens insiders wordt hier grof geld voor betaald. Opvallend is wel dat het bedrijf op haar eigen site geen melding maakt van deze bedrijfsactiviteiten.
 

De gegevens van deze ‘researchbureau’ en de Turkse advocaat zijn inmiddels bekend bij de redactie. Wij zullen hier ook aandacht aan besteden nadat we contact hebben opgenomen met deze ‘onderzoekers’ uit Helmond.

Lees ook: Turk moet gemeente 174.000 euro aan uitkering terugbetalen[1]

Endnotes:
  1. Turk moet gemeente 174.000 euro aan uitkering terugbetalen: https://haberarnhem.nl/turk-moet-gemeente-e-174-125-aan-bijstandsuitkering-terugbetalen/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/05/12/turk-uit-helmond-geeft-naam-pandeigenaren-in-turkije-door-aan-gemeenten/