#SylvanaGate bewijst dat er geen ruimte is voor vrijheid van meningsuiting in Nederland

#SylvanaGate bewijst dat er geen ruimte is voor vrijheid van meningsuiting in Nederland

Columnist Ahmet Erdogan, ook wel de Ataturk van Nederland genoemd, maakte met een tweet duidelijk hoe hij denkt over recente ontwikkelingen bij DENK en vooral de aanval op Sylvana Simons. Simons werd via social media massaal uitgescholden en kreeg ook allerlei misselijkmakende verwensingen over zich heen.

Ahmet Erdogan, geen familie van de Turkse president Erdogan, liet weten dat hem iets was opgevallen naar aanleiding van de discussie over Sylvana Simons en haar keuze om via DENK de politiek in te gaan: ‘#SylvanaGate heeft duidelijk gemaakt dat je in Nederland dezelfde mening van meerderheid moet hebben. Deel je die mening niet, dan moet je oprotten.’


Nederlanders kritische over vrijheid van meningsuiting?
Erdogan had wel een punt! Nederlanders zijn namelijk altijd kritisch over minderheden en de vrijheid van meningsuiting  in andere landen. Maar als het gaat om het vormen van een mening binnen de Nederlandse grenzen, zijn er allerlei mitsen en maren. Zelfs de mening van Sylvana Simons is dan opeens ‘not done’. ‘In Nederland zijn alleen meningen toegestaan die conform de moraal van de dominante culturele orde zijn gevormd mogen vrij zijn.’, aldus een twee van Harry Dillema op aanvulling van de tweet van Erdogan.




No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights