Muhmmed Ali ‘The Greatest’ is overleden op 74-jarige leeftijd

Muhmmed Ali ‘The Greatest’ is overleden op 74-jarige leeftijd

Afgelopen donderdag werd de bokslegende met ademhalingsproblemen opgenomen in een ziekenhuis in Phoenix. Zaterdagochtend meldt zijn familie aan NBC News dat Muhammed Ali is overleden.
Parkinson
Een gevecht van ruim 30 jaar. De bokser leed al ruim dertig jaar aan de ziekte Parkinson. Door deze vervelende ziekte waren zijn ademhalingsproblemen moeilijk behandelbaar. Een echte vechter, want zijn ziekte stopte hem niet nog stelling te nemen tegen presidentskandidaat Donald Trump.
Cassius Clay werd M.A.
De bokser die als Cassius Clay door het leven ging, veranderde  in 1964 zijn naam. Dit deed Clay nadat hij was bekeerd tot de Islam en nam de naam Muhammed Ali aan. Ondanks zijn ziekte had hij nog een boodschap aan alle moslims op de aarde: “Wij moslims moeten een blok vormen tegen mensen die de islam misbruiken voor hun eigen agenda” Een zeer belangrijk bericht voor de hele wereld.

The Greatest
Muhammed Ali ook wel gekend als ‘The Greatest’. Zijn carrière begon in 1960 toen hij olympisch kampioen werd in het lichtgewicht. Daarna groeide Ali al snel uit tot een bokslegende. Ook na het beëindigen van zijn loopbaan als bokser bleef hij een soort logo van het boksen. Voor velen word hij gezien als beste bokser ooit.ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.