Minder woninginbraken in mei 2016 in Arnhem-Zuid

Minder woninginbraken in mei 2016 in Arnhem-Zuid

Het gaat steeds beter in Arnhem-Zuid volgens de woninginbraken cijfers van de politie. Vijf keer bleef het volgens de politie bij een poging en 11 keer was het in de maand mei daadwerkelijk raak waarbij diefstal is gepleegd in een woning.


Opvallend veel insluipingen
Opvallend is dat in veel woninginbraken in de Arnhemse wijk Malburgen dieven door middel van insluiping binnen zijn gekomen. In enkele gevallen zijn de daders overlopen of gezien door de buren waardoor ze alsnog weg zijn gegaan. De politie komt toch weer met de tip om deuren en ramen op slot te doen als je ook maar even naar een winkel gaat.

Computerapparatuur en mobiele telefoons
”Er werd in de meeste gevallen computerapparatuur en mobiele telefoons weggenomen. Leg deze goederen zoveel mogelijk uit het zicht. De verdachte kijkt vaak eerst of hij iets in de woning ziet liggen dat de moeite waard is om in te breken. Ziet hij niets van waarde liggen dan zoekt de verdachte vaak verder naar een ‘betere’ woning om zijn slag te slaan.”, aldus de politie.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.