Erdogan: Wij liggen niet wakker van Duitse en Engelse krantenartikelen

Erdogan: Wij liggen niet wakker van Duitse en Engelse krantenartikelen

De Turkse president Erdogan legde nog maar eens uit hoe ze in Turkije denken over kritische artikelen over Turkije in Engeland en Duitsland. In landen zoals Nederland, Duitsland en Engeland wordt Erdogan neergezet als een halve dictator en lijkt het wel alsof de Turkse president gek geworden is. Terwijl de Turken het bijvoorbeeld economisch veel beter doen dan andere vergelijkbare landen.

Erdogan reageerde tijdens ,een bijeenkomst met de achterban, op kritische uitlatingen van buitenlandse pers over democratie en vrije pers in Turkije. Erdogan maakte duidelijk dat het hem gaat om het volk in Turkije en niet om een paar kritische journalisten in het buitenland. ‘Het volk staat achter ons en samen met ons geloof laten wij ons niet in de maling nemen.’


Erdogan: ‘Laat hun maar stukken publiceren in Duitse en Engelse kranten. Wij liggen daar als Turkse volk niet wakker van. Het volk in Turkije heeft ons aan de macht geholpen en dat is ons meer waard dan alle anderen in het buitenland.’

Ook in Nederland zijn er veel anti-Turkije figuren die er alles aan doen om Turkije zwart te maken, ongeacht het onderwerp. Vooral Ebru Umar, Annabel Nanninga, Saadet Karabulut (SP) en Keklik Yucel (PvdA) zijn namen die telkens opvallen met  negatieve uitspraken over Erdogan of Turkije.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.