Dierense moskee bedekt dak met zonnepanelen

by AMS97531A123 | 17 juni 2016 14:00

De Turkse Selimiye moskee in Dieren bedekt dak met giga zonnepanelen.




De moskee is al enige tijd aan het verbouwen. Een stijging van leerlingenaantal en onder andere hierdoor de vraag naar meer ruimte, heeft er voor gezorgd dat de verbouwing noodzakelijk werd.

Niet alleen de aannemer is druk met de verbouwing. Er zijn veel vrijwilligers die op zijn of haar manier hun steentje bijdragen aan deze verbouwing. De een koopt een verfkwast, de ander stroopt de mouwen op en gaat schilderen zo doet iedereen hun uiterste best om deze verbouwing zo goed mogelijk te laten verlopen.

Ook is er een commissie opgesteld die verantwoordelijk is voor de verbouwing. Zij hebben vanaf het begin er alles aan gedaan om ervoor te zorgen om het maximale uit het budget te kunnen halen. Zo is er ook gekozen voor een slimme investering. Er zijn namelijk 44 grote zonnepanelen op het dak van de moskee geplaatst, welke goed is voor 10.000 kW per jaar.



 



Lees ook: Verbouwing Dierense moskee over een maand afgerond[1]

Endnotes:
  1. Verbouwing Dierense moskee over een maand afgerond: https://haberarnhem.nl/verbouwing-dierense-moskee-over-een-maand-afgerond-check-fotos/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/06/17/dierense-moskee-bedekt-dak-met-zonnepanelen/