Turk koopt pand en vindt 300.000 euro in voormalige bankkluis

Turk koopt pand en vindt 300.000 euro in voormalige bankkluis

Een Belgische Turk vond vijf jaar geleden 300.000 euro in een voormalige kluis van een Dexia (bank in Belgie) vestiging in Gent. Wat er daarna gebeurde is onduidelijk.

De Turken belden destijds met de politie die toen de biljetten in beslag had genomen. Het is nog niet duidelijk of de man het geld mocht houden of niet. Bij Dexia wilden ze in ieder geval voorlopig geen commentaar geven.


Zes zakken met 50 en 20 euro
De Turk kocht vijf jaar geleden een oude vestiging van Dexia om deze te verbouwen. Maar toen ze een achtergelaten kluis vonden keken ze heel vreemd op. De kluis zat vol met zakken van briefjes van 50 euro ‘Omdat de kluis na oud ijzer moest gaan moesten we hem openbreken. De kluis zat vol met zes zakken met briefjes van 50 en 20 euro.’, vertelde een van de vrienden.

Meer geld in pand dan waarde pand
De huidige eigenaar van de pand kocht het pand voor 180.000 euro. En er zat volgens de nieuwe eigenaar voor 300.000 euro aan briefgeld in de kluis. Het geld is negen jaar geleden in de kluis gestopt. Dexia nam toen alles mee uit het pand, inclusief alarminstallatie, bureau’s en stoelen. De kluis lieten ze staan.

De Turkse eigenaar van het pand belde destijds meteen met de politie om kenbaar te maken dat allochtonen ook anders kunnen denken. Hij wilde een goede daad verrichten door zijn vondst te openbaren.





No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights