54% van de Turkse ondernemers in Arnhem rijdt in een Mercedes

by AMS97531A123 | 28 juni 2016 15:00

De Mercedes is in trek bij de Turkse ondernemers in Arnhem en omgeving. Met 44% staat het bovenaan de lijst met auto’s waarin Turkse ondernemers rijden. Veel bekende ondernemers uit de hoofdstad van Gelderland rijden in een Mercedes. De een net opvallender dan de ander.

Mercedes blijft aantrekkelijk
Wensink Arnhem [1]is ook toevallig lid van de Turkse ondernemers Vereniging, mogelijk dat dit ook een rol speelt bij veel Turkse ondernemers. Er zijn ook Turkse ondernemers in de stad die niet lid zijn van een ondernemersvereniging en toch gewoon een Mercedes rijden. Het blijft dus een aantrekkelijke merk met een zeer statusverhogende effect. De E-klase en de C-klasse worden het vaakst gespot in Arnhem.


BMW volgt als tweede
BMW volgt op een tweede plek met de verschillende serie’s. Ongeveer 30% van de Turkse ondernemers in Arnhem is weleens gespot in een BMW. Met name de X6 en de zuinige 3-serie zien we regelmatig rijden in Arnhem. De Volkswagen staat samen met een aantal ander merken wel in in deze ranglijst die wij hebben samengesteld, maar het zijn er te weinig om te vermelden. Turkse ondernemers in Arnhem maken duidelijk een keuze tussen een Mercedes en een BMW.

Het is wel duidelijk dat beide merken in Arnhem ‘strijden’ om de Turkse ondernemers te helpen aan een nieuwe bedrijfswagen. Wensink Arnhem is hier zichtbaar mee bezig, of dat ook het geval is voor andere merken is niet duidelijk. Zo bracht een delegatie van Turkse ondernemers onlangs ook een bezoek aan Mercedes-fabriek [2]in Dusseldorf.


Endnotes:
  1. Wensink Arnhem : https://haberarnhem.nl/turkse-ondernemers-arnhem-brengen-bezoek-aan-mercedes/
  2. Mercedes-fabriek : https://haberarnhem.nl/turkse-ondernemers-arnhem-brengen-bezoek-aan-mercedes/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/06/28/54-van-de-turkse-ondernemers-in-arnhem-rijdt-in-een-mercedes/