Russische vakantiegangers te belangrijk, Erdogan zegt sorry tegen Russen

Russische vakantiegangers te belangrijk, Erdogan zegt sorry tegen Russen

Toen de Turken terecht een Russische vliegtuig hadden neergeschoten die het Turkse luchtruim had geschonden was er euforie in Turkije. Turkije liet niet met zich sollen en kwam op voor de Turkmenen in Noord-Oost Syrie.

Een paar maanden later is de stemming in Turkije anders dan toen. De Turken hebben te veel last van Russische toeristen die massaal naar Antalya en Alanya kwamen om te genieten van het warme weer. Turkije ligt op een steenworp afstand van Rusland, en was hierdoor een interessante vakantiebestemming voor de Russen. En geen Russen betekent geen of minder geld voor de Turken. Het ging uiteindelijk om miljarden euro’s op jaarbasis.


Maar toen de Russen niet meer naar Turkije mochten van Poetin en allerlei samenwerkingen werden stopgezet zorgde dit voor veel kritiek in Turkije. Hotels waren leeg en behalve wat Hollanders viel het allemaal mee in Turkije. Veel grote hotels gingen zelfs niet eens open omdat er geen reserveringen waren.

Er was maar een manier om het seizoen goed te maken: Alle problemen met Rusland direct oplossen! Zodat Poetin de Russen weer groen licht zou geven om Turkije te bezoeken als vakantieland. Een excuus aan Rusland vanwege het neerhalen van het gevechtsvliegtuig was dus noodzakelijk. Mogelijk dat de Turken Rusland ook een schadevergoeding gaan geven.

Of Erdogan het dus graag deed of niet, de lobby in Turkije richting de overheid om snel met een oplossing te komen heeft dus geholpen.


Reacties


Tags assigned to this article:
ErdoganpoetinTurkije vakantie

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.