FOTO Moskeeën in Arnhem druk tijdens bayram-gebed (feest)

FOTO Moskeeën in Arnhem druk tijdens bayram-gebed (feest)

De Arnhemse moskeen waren dinsdagochtend bomvol tijdens het (feestgebed) dat werd uitgevoerd in de hoofdstad van Gelderland. De  HDV Turkiyem moskee in Presikhaaf, de Milli Gorus Ayasofya in Klarendal, en de twee vestigingen van stichting Islamitisch Centrum in Malburgen en Arnhem-Noord waren druk bezocht.

Turkiyem Moskee Presikhaaf

HDV Turkiyem Moskee Presikhaaf

Jong en oud kwamen vandaag bijeen om gezamenlijk te bidden. Voor moslims begint het Ramadan-feest (Suikerfeest) na het gebed dat vroeg in de ochtend werd uitgevoerd. Verschillende locaties in de Arnhemse wijken waren vol met auto’s van Arnhemmers die toegestroomd waren naar een van de moskeeen.

Aya Sofya Klarendal was ook druk

Aya Sofya Klarendal was ook druk

In de verschillende moskeeen feliciteerden de Arnhemmers elkaar ook na het gebed tijdens een plechtigheid. Daarna gingen de meeste aanwezigen naar huis voor een Ramadan-maaltijd. Net zoals dat het geval is tijdens Kerst.

Leden en het bestuur van de Aya Sofya moskee in Klarendal brachten dinsdagochtend na het gebed ook een bezoek aan de Islamitische begraafplaats bij Moscowa waar veel moslims liggen begraven.

Moskee SICN in Arnhem-Zuid was ook druk

Moskee SICN in Arnhem-Zuid was ook druk

Moslims bezoeken begraafplaats Moscowa

Moslims bezoeken begraafplaats Moscowa

Arnhemmers feliciteren elkaar in Presikhaaf

Arnhemmers feliciteren elkaar in Presikhaaf

Reacties


Tags assigned to this article:
Bayram arnhemMoskee arnhemsuikerfeest arnhem

Only registered users can comment.