In een jaar tijd 505 ongewapende zwarte Amerikanen doodgeschoten door politie

In een jaar tijd 505 ongewapende zwarte Amerikanen doodgeschoten door politie

In de afgelopen drie dagen zijn twee ongewapende zwarte Amerikanen doodgeschoten door de politie. 

Twee moorden in drie dagen
Na de moord op CD-verkoper Alton Sterling werd ook Philando Castile doodgeschoten toen hij zijn wapenvergunning uit het kastje in de auto wilde pakken. De vrouw van Philando schreeuwde het nog uit: ‘Zeg me alsjeblieft niet dat hij dood is.’ 


Het is opvallend dat de twee moorden door politieagenten in de VS weer vlak achterelkaar komen. Het OM in de Verenigde Staten is inmiddels een onderzoek gestart naar deze twee incidenten. Dit doen ze standaard als een politieagent betrokken is bij een schietincidenten. De agenten die betrokken waren bij de twee incidenten zijn naar huis gestuurd tot dat het onderzoek is afgerond.

Vijf Amerikaanse agenten dood
Ook is het tragisch dat in een jaar tijd 505 zwarte Amerikanen doodgeschoten bij politieacties terwijl ze geen wapens bij zich hadden. En dit maakt de zwarte Amerikaan woedend. In Dallas ging het zelfs zo ver dat een ex-soldaat vijf Amerikaanse agenten neerschoot als wraakactie voor de moorden op zwarte Amerikanen. Dit gebeurde tijdens een demonstratie naar aanleiding van de doodgeschoten zwarte Amerikanen. De dader gaf zich in Dallas niet over en werd vrijdag zelf ook doodgeschoten door Amerikaanse veiligheidsdiensten.




No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights