Nederlandse Turken laten Turkije niet in de steek na mislukte staatsgreep

by AMS97531A123 | 16 juli 2016 02:29

Nederlandse Turken hebben massaal steun betuigd aan het Turkse leger en de Turkse overheid nadat donderdagavond een ‘staatsgreep’ werd uitgevoerd door een groep soldaten. De mislukte staatsgreep werd tegen gehouden door het volk wat in Turkije de straat opging en de paar tanks met soldaten tegenhield. 

image

Zelfs Devlet Bahceli, leider van de MHP, kwam met een verklaring dat zijn partij het kabinet steunt.


Ondanks dat niet helemaal duidelijk is wie precies verantwoordelijk is voor deze staatsgreep werd Turkije in Nederland ook niet alleen gelaten. In Deventer en in Rotterdam kwamen honderden Turken bijeen om voor het Turkse consulaat te demonstreren . De mislukte aanslag werd ook veroordeeld door alle aanwezige Gelderse Turken.

Vanuit Arnhem, Nijmegen, Ede en Dieren waren veel Nederlandse Turken donderdagavond/nacht vertrokken naar Deventer. Nooit eerder was het zo laat nog druk bij het Turkse Consulaat in Deventer.

De Turkse Consul Generaal Zafer Ates bedankte iedereen voor alle steun en was lovend over de opkomst van de Gelderse Turken. Hij verzocht ook om onze Nederlandse vrienden niet lastig te vallen en voorzichtig om te gaan bij een terugkeer naar verschillende Gelderse steden.
Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2016/07/16/nederlandse-turken-laten-turkije-niet-in-de-steek-na-mislukte-staatsgreep/