Wanneer gaat de NOS nu eindelijk eerlijk nieuws publiceren over Turkije?

by AMS97531A123 | 19 juli 2016 12:12

Je hoeft geen wiskundeleraar te zijn om te begrijpen hoe vaak ze bij de NOS Turkije bewust neerzetten als een Bananenrepubliek. Zelfs als het om ‘geen nieuws’ gaat wordt het erger gemaakt dan dat is. Wanneer gaat de NOS nu eindelijk eens een keer eerlijk nieuws publiceren over Turkije?

Iedereen die anti-Turks, anti-Turkije of anti-Erdogan is krijgt de ruimte om zijn verhaal te doen. Hier is ook natuurlijk niets mis mee, voordat extreem-rechtse columnisten, Karabulut (SP) en Keklik Yucel (PvdA) dit weer gebruiken om kritiek te leveren. Het wordt pas een probleem als NOS-correspondent Lucas Waagmeester of Brammetje ‘CIA’ Vermeulen deze marginale groepen presenteren als enorm grote groepen die last hebben van de Turkse staat of tegen Erdogan zijn. Dan doe je dit dus kennelijk doelbewust.

Bij de NOS vinden ze het ook heel raar dat de Turken meteen lijsten hebben gepubliceerd van hoge officieren en rechters die mogelijk een bijdrage hebben geleverd aan de mislukte staatsgreep. De uitspraak van eurocommissaris Johannes Hahn werd bijna in alle Turkije-artikelen toegevoegd. Hahn verklaarde dat onder andere ‘de lijsten van ontslagen rechters wel voorbereid moest zijn.’


Dezelfde NOS-Turkije correspondent of eurocommissaris vindt het niet raar als ze in Frankrijk, 30 minuten na een terroristische aanslag, een heel rapport presenteren over de dader en zijn motieven, schoenmaat en of hij van Tajine met vis houdt. Dan is er gewoon goed onderzoek verricht door het Westen of Fransen.

In het geval van Turkije gaat het om ambtenaren in dienst van de overheid waar al alles van bekend is. In het geval van Frankrijk gaat het om een terrorist die alles ‘zogenaamd’ in het geheim deed.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/07/19/wanneer-gaat-de-nos-nu-eindelijk-eerlijk-nieuws-publiceren-over-turkije/