De Turkse tweedeling in Turkije, Turkse burgers houden de wacht

Het onderwerp Turkije is en blijft voor iedereen een hot item. Zowel de mensen die voor zijn als de mensen die tegen de huidige vorm zijn.

De verdeeldheid zit vooral in de twee groepen. De ene groep voor een Turkije en een groep tegen Erdogan (de Gülenbeweging). Zodra je namelijk een uitspraak maakt waarin je laat merken dat je niet van de Gülen beweging bent, krijg je direct een label met Erdoganfan.

Alle Turkse partijen
Verschillende media hebben al laten zien dat het niet enkel ‘Erdogan-aanhangers’ betreft maar dat het gaat om mensen met verschillende politieke voorkeur. Duizenden, tienduizenden mensen zijn al gedurende 8 dagen dag en nacht op straat. Mensen hebben zelfs per huis of vriendengroep onderling een roulatieschema om de ‘nachtdienst’ te draaien.




Bemoeienis
Hierboven hebben we ongeveer geschetst hoe het in Turkije gaat. Natuurlijk blijft het zo dat politieke voorkeuren blijven maar het eind doel van die mensen is Turkije. Gezien, op een kleine groep na, de bevolking tevreden is, hopen wij dat de vrede en rust in het land snel zal terugkeren.



171 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights