Turkse ondernemers Arnhem nemen afstand van elke vorm van geweld

Turkse ondernemers Arnhem nemen afstand van elke vorm van geweld

De Turkse ondernemersvereniging Arnhem (TOV) komt met duidelijkheid over actuele berichten over de couppoging en betuigt haar steun aan de legale instellingen van het land.

Het bestuur van TOV is diep geschokt door de verraderlijke daad jegens de Turkse republiek, wiens grondbeginselen zijn gestoeld op het gedachtegoed van Mustafa Kemal Atatürk. Er is getracht de democratie omver te werpen en de vrijheid van de Turkse natie te ontnemen. Dit was een misdadige en onaanvaardbare actie! Deze antidemocratische poging betreurt en keurt het bestuur ten zeerste af.

Verantwoordelijke couppoging
Het bestuur vertrouwt erop dat diegenen die zich schuldig hebben gemaakt aan deze mislukte staatsgreep, zo snel mogelijk worden opgepakt om vervolgens overgedragen te worden aan de Turkse Justitie.




Turken over de hele wereld
Een zeer zware periode voor Turkije, de inwoners maar ook voor de Turken die in Nederland wonen, maar hun roots in Turkije hebben liggen. Dit betekent echter niet dat spanningen binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap wenselijk zijn. De Turkse Ondernemersvereniging Arnhem neemt afstand van elke oproep die aanzet tot het verstoren van de verhoudingen van burgers binnen onze samenleving en roept iedereen op om zich binnen de wettelijke kaders te uiten, kalm te blijven en elkaar te blijven respecteren! Als gemeenschap hebben we juist in deze periode waarin onze eenheid op de proef wordt gesteld behoefte aan nuchterheid, tolerantie en empathie.

Het is inmiddels al meer dan 50 jaar geleden sinds de Turkse arbeidsmigratie naar Nederland. We spreken al over de 4e generatie Turkse Nederlanders. De Turks-Nederlandse gemeenschap is een onlosmakelijk en gerespecteerd deel van de Nederlandse samenleving geworden en zal dat ook blijven!

Laten we de democratie en de vrede met de waarden waar het voor staat koesteren.

Wij zijn hier thuis
Onze toekomst ligt hier!
In Nederland!
Ons nieuwe Heimat!

In Arnhem!
Ons thuis!

Ook willen wij stilstaan bij diegenen wiens leven zijn ontnomen.
De martelaren der democratie! Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers.

In de hoop op een spoedige stabilisatie en het zegevieren van de democratie op alle fronten binnen de Turkse landsgrenzen!

Het Bestuur van de Turkse Ondernemersvereniging Arnhem:
Aziz Zeyrek (voorzitter)
Ali Topaloğlu (vice-voorzitter)
Yıldırım Usta (secretaris)
Mehmet Mutlu (penningmeester)
Mehmet Boğa (bestuurslid)
Nevin Dikici (bestuurslid)
Adem Yıldırım (bestuurslid)
Mercan Yıldız (bestuurslid)
Halime Akyol (bestuurslid)





1 comment

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights