Gelderlander opent aanval op Turkse ondernemers in Arnhem

Gelderlander opent aanval op Turkse ondernemers in Arnhem

Bij de Gelderlander gaan ze wel heel ver om ‘objectief’ nieuws te publiceren over hard werkende Turkse ondernemers in de hoofdstad van Gelderland. Als je een pro-Turkije houding hebt dan heb je sinds kort een probleem in Arnhem, blijkt uit recente artikelen in de Gelderlander. Gisteren was het weer raak in de ‘White Papers’ van Arnhem.

Zo werd Hatice Bayar , bekend van onder andere zorgbedrijf Mimoza, woensdag ook aangevallen vanwege een foto op haar facebook-profiel. De Arnhemse onderneemster deelde een foto met nepwapens met de opmerking dat ”Als het moment komt dat je dit nodig hebt, moet je het kunnen gebruiken.” Dit werd meer als grap aangegeven verklaarde Bayar later toen ze hier vragen over kreeg. Je kunt hier natuurlijk een mening over hebben en er van vinden wat je maar wilt als Arnhemmer.


Turkse ondernemers zwart maken
Maar het gaat wel een beetje te ver om de Turkse Arnhemmers er uit te pikken en die zwart te maken via een ‘nieuwsartikel’. Facebook zit namelijk vol met (vakantie)foto’s van blanke Arnhemse ondernemers die ‘schieten’ of andere foto’s met messen of wapens hebben gedeeld. Hoe komt het dat hier dan nooit een artikel over is gepubliceerd? Of wordt de Gelderlander daar ‘intern’ niet over getipt.

Witte blanke journalisten
Het bizarre is dat de Gelderlander alleen witte blanke journalisten in dienst en dus niet in staat is om zelf artikelen te ontdekken over Turkse Arnhemmers. Er gaan namelijk geruchten rond in Arnhem dat de Gelderlander getipt wordt om pro-Turkse ondernemers aan te pakken met negatieve nieuwsartikelen. Binnenkort weten we meer over deze persoon in kwestie.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.