In Gelderland is het vrij rustig tussen Gulenisten en Turken

In Gelderland is het vrij rustig tussen Gulenisten en Turken

In Gelderland lijkt het allemaal vrij rustig te zijn tussen Gulenisten en Turken die opkomen voor hun vaderland. In tegenstelling tot grote steden zijn er amper incidenten in Arnhem en Nijmegen. 

Gelderse Turken goed georganiseerd
Ondanks pogingen van verschillende media, waaronder Zaman Nederland, om Turken zwart te maken maken velen zich geen zorgen om nog meer spanningen in de verschillende Gelderse steden. De Turkse organisaties in Gelderland zijn goed georganiseerd en kennen elkaar dan ook al een lange tijd. Dankzij belangrijke schakelfiguren komt het in Gelderland niet zo ver zoals in Amsterdam, Deventer of Rotterdam.


Vooral online discussies
In Arnhem en Dieren kwam het vooral tot online-incidenten vanwege discussie’s op social media. Tot op de dag van vandaag zetten deze discussie’s zich voort. Een figuurlijke (prive)reactie van de imam werd zelfs ‘gelekt’ naar de media om chaos te creeeren in Dieren De Gelderse Turken zijn niet zo gek dat ze brandbommen gaan gebruiken om hun standpunt over te brengen over deze kwestie. Terwijl de Gelderlander ook actief bezig is om Turkse ondernemers anders in het nieuws te brengen.

Gulenisten minder machtig in Gelderland
Mogelijk speelt het een rol dat verschillende Gulen-bewegingen in Gelderland nooit heel groot zijn geworden en de laatste jaren zelfs minder aandacht kregen vanwege allerlei ontwikkelingen. Zo namen veel bekende Turkse ondernemers afstand van Gulen-organisaties, nog voordat er een coup werd gepleegd in Turkije.




117 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights