Willemstunnel gaat tien dagen lang helemaal dicht

De Willemstunnel in Arnhem gaat een maand dicht vanwege een grote opknapbeurt aan de tunnel. De tunnel is van 5 augustus tot en met 15 augustus zelfs helemaal dicht.

Van 15 augustus tot en met 2 september is de tunnel wel ‘gewoon’ open, maar is er maar een rijstrook voor al het verkeer dat Arnhem uit rijdt.


De afsluiting heeft geen gevolgen voor het Openbaar Vervoer of trein volgens een bericht van de gemeente. Op de website van de gemeete stond verder het volgende aangegeven over deze opknapbeurt:

De Willemstunnel is onderdeel van de Arnhemse centrumring dus het gemotoriseerd verkeer zal hier hinder van ondervinden. Verkeer wordt vanaf de A12, A50 en A325 omgeleid om op een andere manier Arnhem te bereiken of te passeren. Op de grote toegangswegen van de stad worden alternatieve routes richting centrum geboden. Komt u – indien mogelijk – met de fiets of het openbaar vervoer naar de binnenstad van Arnhem. De afsluiting heeft geen gevolgen voor de dienstregelingen van bus, trolley en trein.

Omleiding ter plaatse
Tijdens de totale afsluiting wordt het verkeer dat toch de Willemstunnel bereikt via de weg boven de tunnel naar het Nieuwe Plein geleid. De afsluiting heeft geen gevolgen voor het busverkeer. De taxistandplaatsen voor Luxor zullen voor enkele dagen niet beschikbaar zijn. Parkeergarage Centraal is niet te bereiken via de ingang Willemstunnel. Parkeerbezoek wordt omgeleid naar de andere ingang van de parkeergarage.



Tags assigned to this article:
onderhoud willemstunnelwillemstunnel afgesloten

4 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights