Verenigd Arnhem: ‘We moeten onze rust en vrede bewaren in Arnhem’

Verenigd Arnhem: ‘We moeten onze rust en vrede bewaren in Arnhem’

De fractie van Verenigd Arnhem in de gemeenteraad heeft ook een verklaring afgegeven naar aanleiding van de coup in Turkije en de gebeurtenissen in de afgelopen weken.

Het Turkse volk heeft een staatsgreep afgewend
Hieronder leest u de verklaring van fractie voorzitter Kursat Bal van Verenigd Arnhem:
Het Turkse volk heeft een staatsgreep afgewend. De democratische krachten hebben gewonnen. Een reden voor opluchting. De nieuw ontstane situatie moet nog blijken wat het zal betekenen voor Turkije. Het gevaar lijkt nog niet voorbij. Nog steeds staan burgers op de wacht op pleinen.


Arnhem kent een grote Turks Nederlandse gemeenschap
Het is belangrijk voor de verwerking dat de verantwoordelijken worden gevonden en berecht, conform in een rechtsstaat. Maar belangrijker op dit moment is de stabiliteit en het de-escaleren. Het bewaren van de vrede. Arnhem kent een grote Turks Nederlandse gemeenschap. Vele Arnhemmers hebben familie en vrienden daar. We leven mee met de slachtoffers in Turkije maar ook met onze bezorgde burgers hier.

Rust bewaren in Arnhem
Laten we vooral de spanningen daar niet naar hier brengen. We moeten onze rust en vrede bewaren in Arnhem. Wel waar kan de democratische actoren en de rechtsstaat daar bijstaan en steunen. Ze laten merken dat ze er toe doen voor ons en er niet alleen voor staan.


Reacties1 comment

Write a comment
  1. Sebastiaan van Swelm 19 augustus, 2016, 16:26

    Opvallend geen enkele woord over de anti democratisering die in Turkije gaande is. Je zou zomaar de indruk kunnen krijgen dat het oké is.

Only registered users can comment.