Sommige Turken in Gelderland vinden het jammer dat de coup is mislukt

by AMS97531A123 | 14 augustus 2016 16:29

De mislukte Turkse coup vond plaats op 15 juli 2016 in Turkije en zorgde ervoor dat dit het gesprek van de dag was en is in heel Europa. Veel Europese Turken steunden de oproep van de Turkse president om op straat te gaan en hun steun te betuigen voor democratie in Turkije. Velen maakten het zelfs van dichtbij mee, doordat ze in Turkije waren vanwege vakantie.

Ingehuurde Turkije-haters
In Nederland werd dit door de ingehuurde Turkije-haters weer anders gebracht dan dat het was. Zo zouden alleen Erdogan-aanhangers of AK-partij leden de straat op zijn gegaan. De steun van de oppositieleiders Bahceli (MHP) en later ook Kilicdaroglu (CHP) werden amper benoemd. Men wilde weer Turkije zwart maken, door te presenteren alsof alleen Erdogan-aanhangers op straat waren.

Ozkara Advocaten[1]

(advertentie)

‘Jammer dat coup is mislukt’
In Gelderland was er ook veel steun voor Turkije en de regering. Desondanks telt Gelderland ook veel Turken die het jammer vinden dat de coup is mislukt. De Erdogan-haat is bij sommige groepen zo extreem, dat men liever een staatsgreep wilde om een gekozen leider weg te sturen. Een deel van deze Erdogan-haters waren overigens altijd al anti-Turks geweest, waardoor de steun voor de coup niet ‘uit de lucht’ komt vallen.

Het vreemde is dat een deel van deze Turkije-haters gewoon afhankelijk is van de Turkse consument of van Turkse bedrijven in Gelderland. De redactie van HaberArnhem heeft een lijst ontvangen met Gelderse Turken die de mislukte coup steunen. We zijn het een en ander nog aan het uitzoeken alvorens we dit willen en kunnen publiceren.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2016/08/14/sommige-turken-in-gelderland-vinden-het-jammer-dat-de-coup-is-mislukt/