Tunahan Kuzu maakt Witteman even duidelijk hoe hypocriet Rutte is

Tunahan Kuzu maakt Witteman even duidelijk hoe hypocriet Rutte is

Het is weer KuzuTime. De leider van de politiekebeweging Denk is weer terug van vakantie en was gisteren te gast bij de eerste editie van Buitenhof in het nieuwe seizoen. Paul Witteman was goed voorbereid en probeerde aan alle kanten Kuze vast te zetten met zijn ´intellectuele´ vragen.

Rutte is hypocriet
Kuzu trapte er niet in, en was kritisch dat Rutte hypocriet is als het gaat om onderwerpen over Turkije. Dat Ruttte belde met Erdogan om hulp was natuurlijk een goede zaak. Kuzu maakte met een voorbeeld duidelijk hoe hypocriet Nederland is als het gaat om het importeren van onderwerpen over en tegen Turken.

(advertentie)

(advertentie)

Armeense Kwestie is toch ook niet Nederlands
Kuzu vervolgde verder: ‘Het verzoek van Rutte is begrijpelijk maar ook tegelijkertijd naief. Want mensen dragen een geschiedenis met zich mee. Mensen dragen denkbeelden met zich mee. En dat nemen ze mee naar Nederland. Ik vind het ook krom, waarom vind ik het krom? Wij zijn als Denk bijvoorbeeld vaak ook bevraagd over de kwestie van de Armeense Genocide, de Armeense Kwestie. Alle Turkse Nederlanders worden gevraagd, ergens in maart of arpil, het is nu een jaarlijks ritueel geworden, met name gebeurt dat door rechtse en christelijke partijen in de Tweede Kamer. Alle Turkse Nederlanders wordt dan gevraagd om een standpunt te nemen of het wel of geen genocide is. Lijkt me ook een Turkse kwestie, lijkt me ook een Armeense kwestie. Het is zelfs een historische kwestie. Maar die problemen mogen wel geimporteerd worden in Nederland, maar wanneer het gaat om de effecten van een militaire couppoging dan mag het niet. Ik vind dat nogal hypocriet.


ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.