Nu bij McDonalds: Halal vlees, Turkse thee en McAyran

Nu bij McDonalds: Halal vlees, Turkse thee en McAyran

Veel moslims slaan de McDonald’s vaak over. Niet omdat het misschien niet lekker, schoon of betaalbaar is maar enkel omdat het vlees niet halal is.

Buiten de groep ‘moslims’ die overal alles eten heb je ook de groep die wel naar deze fastfood keten gaan en eten hier alleen de ‘halal’ groente- en/of Fishburger. Of kiezen met de zomerse temperaturen voor een heerlijk ijsje.

Mc Halal vlees
Mc Donald’s biedt ook halal vlees aan. Dit is natuurlijk niet overal vanzelfsprekend maar filialen in onder andere Turkije hebben een ‘Halal-certificaat’ voor het vlees wat ze aanbieden. Zo kunnen de moslims gerust een hamburger eten. Het certificaat hangt, zoals op de foto hieronder te zien is, gewoon in de desbetreffende filiaal.
Mc Ayran en Mc Turkse thee
In een gemiddelde keuken in Turkije is Ayran geen luxe. Ayran is een Turkse koude drank op basis van yoghurt, zout en water. Bij de Mc in Tuekije is dit drankje gewoon kant en klaar te bestellen. Na het eten aan een Turkse tafel hoort natuurlijk ook de Turkse thee thuis. Ook hier heeft de McDonald’s aan gedacht en is de Ayran al enige tijd beschikbaar beschikbaar. Zoals op de foto te zien is, is deze meneer heerlijk aan het genieten van zijn Turkse thee.
ReactiesNo comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.