Groen Links zet ‘Erdogan-fan’ uit de fractie

Groen Links zet ‘Erdogan-fan’ uit de fractie

Groen Links zet de Nederlands-Turk uit hun fractie.

Gemeenteraadslid Ilhan Tekir is niet langer meer onderdeel van de Groen Links fractie Gorinchem. Tekir zei het volgende op Twitter: “Met stomheid geslagen. Zonder pardon, zonder fatsoenlijk gesprek, zonder hoor en wederhoor uit de fractie gezet. GroenLinks onwaardig!’


De reden van deze stap is omdat raadslid Tekir, volgens zijn fractie, een AKP stemmer is, ook wel Erdogan stemmer genoemd. De combinatie tussen het lid zijn van Groen Links en sympathie hebben voor een Turkse partij hebben is niet mogelijk.

In de beelden hieronder legt Tekir kort uit wat hij van deze situatie vindt.

Toespraak Ilhan Tekir vanavond in de gemeenteraad:"Voorzitter, ik ben met stomheid geslagen. Zonder pardon, zonder een fatsoenlijk gesprek, zonder hoor en wederhoor word ik uit de fractie gezet. Dat is een partij als GroenLinks onwaardig, uitgerekend een partij die zich er op laat voorstaan een open debat-partij te zijn en waar ik zo'n 10 jaar geleden lid van werd vanwege het vrije woord dat hier de boventoon zou voeren. Ik ben me er van bewust dat ik een paar weken geleden een steen in de vijver heb gegooid. Maar dat lijkt me geen reden om mensen te verketteren, te verbannen of weg te jagen. Als je het niet met elkaar eens bent, ga je met elkaar in gesprek, weeg je de argumenten voor en tegen, pleeg je hoor en wederhoor. Dat is niet gebeurd. Sterker nog: dat open overleg is men binnen GroenLinks uit de weg gegaan. In plaats daarvan is mij opmerkelijk genoeg gevraagd om een verklaring te ondertekenen waarin ik afstand zou doen van mijn mening. Dit noemde de fractievoorzitter van GroenLinks zojuist 'de gemeenschappelijke basis'. Dat vind ik meer dan verdrietig… Vanzelfsprekend blijf ik lid van de gemeenteraad. Ik ben democratisch gekozen, op eigen kracht.De oproep om zijn zetel op te geven kan ik nauwelijks serieus nemen. Een partij die zo ondemocratisch, zo onfatsoenlijk opereert, verliest het morele recht om wie-dan-ook tot de orde te roepen.Voorzitter, meer dan ooit ben ik gemotiveerd om door te gaan als volksvertegenwoordiger.Al was het alleen maar om te laten zien dat het ook anders kan dan GroenLinks vanavond heeft laten zien."

Geplaatst door Fatih Cosar op donderdag 1 september 2016Reacties2 comments

Write a comment
  1. Age 3 september, 2016, 18:03

    correctie,een gespleten persoonlijkheid

  2. Age 3 september, 2016, 15:40

    Het is gewoon onbegrijpelijk,meneer vertegenwoordigd GL en stemt…..AKP.,waarom zat deze gast in vredesnaam bij GL. GL is toch in alles de tegenpool van Erdogan AKP. Is meneer soms een gespeten persoonlijkheid?

Only registered users can comment.