Turkije toont ballen, Duitsland erkent vermeende Armeense genocide toch niet

De Turkse regering maakte in juni aan Duitsland duidelijk dat de Turken allerlei maatregelen zouden gaan nemen richting Duitsland na erkenning van de ‘Armeense Genocide’ door het Duitse parlement. De Duitsers namen toen een resolutie aan in het parlement waarin de ze gebeurtenissen in 1915 bestempelen als de Armeense Genocide.

(advertentie)

(advertentie)

De Duitsers draaien nu 180 graden nadat het Duitse parlement de gebeurtenissen in 1915 bestempelde en erkende als de Armeense Genocide. Meer dan de helft van de Duitse politici waren er overingens niet bij tijdens de stemming.

De Duitsers komen zeer binnenkort met een verklaring (volgens der Spiegel) waarin staat dat de regering niet achter de genocideresolutie staat van het parlement. Hard taal van Turkije werpt dus wel zijn vruchten af.

Turkije maakte in juni al duidelijk dat dit geen zaak is van politici en al helemaal niet van Duitse politici. Duitsland kreeg er hard van langs en het Duitse parlement mocht zelfs niet eens op bezoek komen bij Duitse soldaten in het Turkse incirlik. Niemand zou er inkomen als Duitsland geen andere standpunt zou aannemen over de kwestie.

De Turken lieten weer eens duidelijk zien hoe machtig het land is in vergelijking met voorgaande jaren en dat het niet accepteert dat andere landen sollen met Turkije of haar geschiedenis.




127 comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Only registered users can comment.

Geverifieerd door MonsterInsights